Jan en Aafke fietsend door Canada

Persbericht, 27 oktober 2008

Rotary club Ede-Hoekelum geeft 50.000 Euro aan goede doelen

Rotary club Ede-Hoekelum heeft afgelopen weekeinde tijdens haar herfstgala in de Reehorst in totaal 50.000,-- geschonken aan drie goede doelen. Het geld is evenredig verdeeld over de Stichting Spieren voor spieren, het Fonds Gehandicaptensport en de Stichting Hulphond. Elke organisatie ontving van de rotary een cheque van 15.000 uit handen van Bart Taselaar. De Rabobank Vallei en Rijn deed daar nog eens 5.000 bovenop.

Het grootste gedeelte van het bedrag is bij elkaar gefietst door Rotary lid Jan Keijzer die samen met zijn vrouw Aafke in Canada een monstertocht ondernam door samen op de tandem van kust naar kust te fietsen. Een afstand van 7500 kilometer die aan sponsorgelden een recordbedrag van 28.000 opleverde. De overige 22.000,-- is opgehaald tijdens de gala avond in de Reehorst. Met dank aan de hoofdsponsors van de avond; Domicilie Makelaars Ede, Rabobank Vallei en Rijn en Schretlen Vermogensbeheer en 20 subsponsors.

De avond zelf was overigens een groot succes. Ruth Jacott zong de 300 gasten toe en ook cabaretier Arie Blok zorgde voor de goede sfeer. Het herfstgala past langzamerhand in een traditie van de Rotary club Ede-Hoekelum. Ieder jaar staat het najaarsevenement in het teken van een of meerdere goede doelen.


FOTO'S:

10 november: Nieuws bijgewerkt - 18 september: Foto's toegevoegd - 24 augustus: Route bijgewerkt