Jan en Aafke fietsend door Canada

Goede doelen

De fietstocht van Aafke en Jan gaat niet alleen voor het plezier in het fietsen. Hun doel is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor drie goede doelen, die alledrie met de gehandicapte medemens te maken hebben. Één op het gebied van onderzoek, één op het terrein van het dagelijks functioneren en één op het gebied van sportfaciliteiten voor gehandicapten. De Rotary Club Ede-Hoekelum te Ede (GLD) heeft het project geadopteerd en het tot speerpunt van de fondsenwerving van 2008 verheven.

Op 1 mei 2008 is de tussenstand van de fondsenwerving: € 27.600!

U kunt uw bijdrage overmaken op bankrekening 1413.82.023 ten name van Rotary Club Ede-Hoekelum en vermelding van "C2C Canada".

Stichting Spieren voor spieren

De doelstellingen van de Stichting zijn:
- Het inzamelen van gelden ten behoeve van wetenschappelijk onderzoek om spierziekten de wereld uit te helpen;
- Het creëren van bekendheid voor spierziekten;
- Het creëren van saamhorigheid tussen de diverse instanties die met voorlichting en fondsenwerving ten behoeve van spierziekten bezig zijn.

Stichting Hulphond Nederland

Stichting Hulphond Nederland stelt zich ten doel om speciale hulphonden op te leiden om deze vervolgens kosteloos ter beschikking te stellen aan mensen met een motorische of auditieve functiebeperking, epilepsie of aanverwante aandoeningen. Een hulphond opent letterlijk en figuurlijk deuren die daarvoor voor mensen met een beperking gesloten bleven. Een hulphond biedt veel praktische hulp maar ook de sociaal-emotionele voordelen van de hond mogen niet onderschat worden.

Fonds Gehandicaptensport

Fonds Gehandicaptensport maakt sport mogelijk voor alle gehandicapten, zodat zij zich minder geremd en/of beperkt voelen in het dagelijkse leven. Het Fonds is van mening dat sport je lichamelijk en geestelijk sterk maakt en daarom voor mensen met een handicap essentieel is. De missie is dan ook het werven van voldoende financiële middelen waardoor iedereen met een handicap overal kan sporten. Aafke coördineert al 15 jaar de collecte die wordt uitgevoerd door vrijwilligers, veelal leden van de Edese IJsvereniging en de dames-racefietsclub Zij-Wiel.

FOTO'S:

10 november: Nieuws bijgewerkt - 18 september: Foto's toegevoegd - 24 augustus: Route bijgewerkt