Jan en Aafke fietsend door Canada

Dag 1

De eerste dag van onze reis is 17 mei 2008. We vliegen met Air Transat. Karen en Linda hebben ons uitstekend geholpen. Jan was zeer verrast door de 60+ korting die hij kreeg; de eerste keer dat hem dit overkomt!!

Wij vliegen van Amsterdam naar Vancouver. Daar nemen we onze intrek in het HI-Vancouver Jericho Hostel langs English Bay. Op zondag gaan we de fiets en het bagagewagentje weer in orde maken. Voor vervoer in het vliegtuig moesten immers alle uitstekende delen (trappers, sturen) gedemonteerd worden. Maandag is het Victoria Day; dan zijn we van plan om een fietstocht te maken naar Stanley Park. En een rondwandeling door Gastown en langs Waterfront. Daar staat in ieder geval een bezoek aan Deakin Equipment, een outdoorshop, op ons verlanglijstje.

 

Deze winkel heeft ons uitstekend geholpen aan een digitale topografische kaart van Canada, die ons in de Garmin door Canada zal leiden. Een soort TomTom voor op de fiets! Naar verwachting kunnen ze ons zeker helpen aan een paar accessoires die ons behulpzaam kunnen zijn op onze tocht, zoals een berenbelletje!

FOTO'S:

10 november: Nieuws bijgewerkt - 18 september: Foto's toegevoegd - 24 augustus: Route bijgewerkt