Jan en Aafke fietsend door Canada

Wie zijn wij?

Ik heet Jan Keijzer. Ik ben geboren in 1948 en op 1 mei 2008 met vroegpensioen gegaan. Ik woon vanaf 1983 in Ede en ben kort daarna in de ban geraakt van het toerfietsen. Lange toertochten maken op de racefiets vind ik heerlijk ontspannend voor de geest – en inspannend voor het lichaam. Ede is daarvoor een uitstekende uitvalsbasis: je kunt de Veluwe rond met beklimmingen rond Arnhem en Nijmegen, je kunt in de vlakke Vallei-delta fietsen van Wageningen tot Eemnes, je kunt de Utrechtse Heuvelrug op en neer en het prachtige rivierenlandschap van de Betuwe met in het voorjaar de bloeiende boomgaarden.

Na de regionale toertochten volgden in de jaren '90 de Klassiekers in het buitenland, de Noorse Sterke Krachtproef over een afstand van 540 km van Trondheim naar Oslo in 1994 en de Honderd Cols Tocht rond de eeuwwisseling. In 2003 heb ik de hele afstand van Vladivostok naar Scheveningen (12.500 km) op de racefiets afgelegd in het kader van de wereldwijde actie van Rotary International om polio de wereld uit te bannen (zie Polioride).

 

Mijn naam is Aafke Keijzer-Spaan. Ik ben in 1949 geboren en mijn beroep is verpleegkundige. Ik werk met heel veel plezier als freelancer via Thuiszorg Op Maat en PrivaZorg. Ik ontdekte de vreugde van het toerfietsen in 1986. Vanaf 1987 neem ik gedurende het fietsseizoen deel aan de trainingsavonden van de Racefietsclub Zij-Wiel. Jaarlijks hebben wij met de club een fietsweekend. Hoogtepunten in mijn fietscarrière zijn de door onze club zelf georganiseerde Elfstedentochten door Friesland in 1990 en 1995, waar wij 230 km in 1 dag aflegden. Een mooie buitenlandervaring was de Tour des Vosges du Sud in 1993, waar ik als fietsende begeleidster van leerlingen van het Pallas Athene College mee was. Maar onbetwist het hoogtepunt van mijn buitenlandervaring was de Toertocht om de Bodensee in 1992, waar ik met de leden van 't Versnellertje uit Ochten in één dag 220 km fietste.

FOTO'S:

10 november: Nieuws bijgewerkt - 18 september: Foto's toegevoegd - 24 augustus: Route bijgewerkt