Jan en Aafke fietsend door Canada

Voorbereiding

In september 2007 hebben wij op de tandem meegedaan met de Toeristische Ronde van Nederland. Deze tocht werd georganiseerd door Toerclub Le Champion.

De start was vanuit Purmerend. Om 9 uur vertrokken we naar Schoonhoven. De volgende dag staken we direct de Lek over. In een druilerige regenbui fietsten we door een groot deel van Zuid-Holland met de prachtige molens in Kinderdijk en een stukje Zeeland. Met een stormachtige wind van zee kwamen we aan in het Brabantse Ossendrecht.

De derde dag fietsten we door BelgiŽ. Juist tijdens de koffiestop barstte een regenbui in volle hevigheid los. Door de Kempen - en een stuk bospad - kwamen we aan in Valkenswaard. Daarna volgde een 'Brabantse' dag. We reden vrijwel de gehele dag door de bossen en over de heiden van deze provincie, terwijl een waterig zonnetje ons vergezelde. Tegen het einde van de dag staken we de Maas over naar Limburg. Om de rit te beŽindigen in een stralende avondzon op het terras in Gennep.

Vanuit Gennep fietsten we door een stukje Limburg en Duitsland naar Haaksbergen in de Achterhoek. Een wandeling bij de molens was een mooie afsluiting van de dag. De voorlaatste etappe ging van Haaksbergen door het bosrijke Overijssel en de Veluwe naar Garderen. Ondanks de sombere voorspellingen en het - wederom - druilerige begin eindigde de dag zonovergoten. Voor Jan was vooral de laatste tien kilometer een 'thuiswedstrijd'. Hij komt elke week op zijn trainingsrit door Garderen en Uddel!

De laatste dag fietsten we via de Eempolder het Gooi in. Langs Huizen en Oud-Valkeveen gingen we over de Amsterdamse Brug en de Schellingwouderbrug terug naar het eindpunt van de Ronde: Restaurant Spijkerman te Purmerend. Wij zetten deze eerste serieuze test voort door op zaterdag nog een rondrit te maken door West-Friesland. Zo hadden we in acht dagen 840 km achtereen op de tandem gefietst; voorwaar een deugdelijke test, die geheel naar wens is verlopen.

FOTO'S:

10 november: Nieuws bijgewerkt - 18 september: Foto's toegevoegd - 24 augustus: Route bijgewerkt